Hypnoseffect       - direct en effectief -

Virtuele maagband


De naam zegt het al; tijdens een traject met vier hypnosesessies onderga je een complete behandeling en virtuele operatie, waarbij je maag wordt verkleind tot de grootte van een stressballetje. Bewust weten we dat dit niet in werkelijkheid gebeurt, maar je onderbewustzijn wordt er tijdens de hypnose van overtuigd dat dit wél zo is. Als de maagband is ‘geplaatst’, zal het onderbewustzijn zich dan ook gedragen alsof het echt zo is. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Daardoor ga je ook minder eten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt en je dus afvalt. Gezonde keuzes bij je maaltijden zijn dan erg belangrijk! Begeleiding door een diëtist met betrekking tot je eetpatroon en het eten dat je kiest is niet noodzakelijk, maar kan wel een meerwaarde betekenen. Je kunt je overgewicht en oude gewoontes loslaten en op een natuurlijke en gezonde manier je ideale gewicht bereiken.

De virtuele maagband is volkomen veilig en heeft vele voordelen in vergelijking met een werkelijke operatie; geen zware medische ingreep, geen risico’s, geen complicaties, geen lang en moeizaam herstel. Je lichaam blijft intact, alleen je onderbewustzijn heeft een andere overtuiging gekregen die je helpt om af te vallen.

Voor wie is de maagband geschikt?

De virtuele maagband is niet voor iedereen de juiste oplossing! Omdat de maaginhoud na het plaatsen van de maagband kleiner is, kun je niet meer zoveel eten als je gewend was. Het is dan ook bij uitstek een methode voor mensen die teveel eten en een BMI hebben dat hoger is dan 30. Een virtuele maagband helpt echter niet als je gewend bent om de hele dag door te eten, veel snoept of veel tussendoortjes neemt. Zo krijg je dan immers wel kleine hoeveelheden, maar ook teveel calorieën binnen en val je niet af. Hetzelfde geldt voor mensen die veel suikerhoudende frisdrank drinken of erg veel koolhydraten eten. Ook als je een zogenaamde emotie-eter bent, die gewend is om gevoelens te dempen met voedsel, zijn er andere, betere methodes die gebruikt kunnen worden om af te vallen.

We bespreken samen je eetpatroon en beweegredenen om af te vallen. Of een virtuele maagband de beste optie is voor jou, hangt af van een aantal factoren. Er zijn misschien alternatieve hypnosetechnieken die veel beter bij je passen. Als therapeut staat jouw belang en gezondheid voor mij voorop en samen maken we een zorgvuldige afweging.

Is de virtuele maagband geschikt voor jou? 

Wees vooral eerlijk voor jezelf en denk na over je eetgewoonten, je valkuilen en je motivatie. De voorwaarden om succesvol dit traject te kunnen doorlopen zijn:

  •  je Body Mass Index (BMI) is 30 of hoger. 
  •  je bent echt en absoluut 100% gemotiveerd om het volledige traject te doorlopen, om de richtlijnen te volgen. 
  •  je bent helemaal bereid om je oude eetpatroon en ongezonde eetgewoonten op te geven
  •  je bent bereid om elke dag minimaal 30 minuten te gaan bewegen. Dit hoeft geen heftige sportieve activiteit te zijn: een dagelijkse wandeling van een half uur is al genoeg, maar hoe meer beweging, hoe beter het resultaat uiteraard.

Hoe verloopt het traject? 

Het volledige traject bestaat uit 4 hypnosesessies, die ik kort zal toelichten.

Sessie 1: een uitvoerig intakegesprek, waarbij duidelijk wordt aangegeven wat je kunt verwachten, maar óók wat van jou verwacht wordt. Je krijgt een werkboekje met informatie en opdrachten. Samen stellen we doelen voor de tweede sessie. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats die tot doel heeft je te laten wennen aan hypnose en je voor te bereiden op de virtuele operatie. Ook ga je tot aan de tweede hypnose-sessie alleen nog maar halve porties eten van wat je gewend was! Dit bereidt je alvast voor op je kleinere maaginhoud. Door de hypnose én de juiste voedselkeuzes lijd je geen honger. Tussen deze en de volgende afspraak houden we bewust een periode van minimaal 2 weken aan.

Sessie 2: we bespreken welke opdrachten gedaan zijn en we maken nieuwe afspraken. In deze tweede sessie wordt de daadwerkelijke virtuele operatie uitgevoerd. De virtuele maagband wordt geplaatst, dit wordt zo realistisch mogelijk voorgesteld, zodat het onderbewustzijn de suggesties zo goed mogelijk verankert. Sommige cliënten ervaren na de sessie inderdaad bepaalde sensaties in hun buik. Sessie 3 vindt plaats na 3 tot 5 weken.

Sessie 3: we nemen door hoe het tot nog toe gegaan is; mogelijk moet de maagband worden bijgesteld, dit gebeurt dan tijdens deze sessie. Ook formuleren we nieuwe opdrachten. De volgende sessie vindt plaats over 3 tot 5, maximaal 6 weken.

Sessie 4: in principe de laatste afspraak van het traject. In deze sessie onderzoeken en behandelen we vooral de redenen waarom je overgewicht had. Wat waren je redenen om te overeten, wat waren je valkuilen? Deze factoren pakken we aan in de hypnosesessie en dat zorgt ervoor dat je niet gaat compenseren of het risico loopt op terugval. Tot slot krijg je nog een MP3 mee voor thuis. Het is belangrijk om die na deze laatste sessie nog zeker een maand lang thuis te beluisteren om het hele traject optimaal te laten werken.

In bijzondere, persoonsafhankelijke omstandigheden kan soms een 5e sessie nodig zijn. Dit is bijna nooit het geval, maar indien nodig, altijd bij het traject inbegrepen. Na deze laatste sessie blijf ik nog 2 maanden beschikbaar voor ondersteuning en adviezen via app en mail.


Duur: 4 á 5 sessies van 1 tot 1,5 uur, indien nodig gevolgd door 2 maanden advies via mail en app 

Kosten: 399 euro, alleen als totaalpakket. Losse sessies niet mogelijk.