Hypnoseffect       - direct en effectief -

Angsten en fobieën


Angst is een natuurlijke en gezonde reactie. Het is een verdedigingsmechanisme dat je lichaam in staat stelt om bij acuut gevaar te vluchten of te vechten. Je hartslag en bloeddruk verhogen, je spieren spannen aan, je produceert stresshormonen enz.… Maar soms is die angst, die reactie van je lichaam helemaal niet nodig. Als je die dan tóch ervaart, kan dit je normale functioneren behoorlijk in de weg staan.

Je bent bijvoorbeeld vreselijk bang voor spinnen, je gruwelt ervan en raakt (bijna) in paniek bij de gedachte dat je een kamer moet binnengaan waar een spin zit. Of nog erger: dat je er eentje aanraakt! Je weet zelf donders goed dat dit een overdreven reactie is; die spin doet echt niks. Dat vertel je jezelf ook iedere keer en je omgeving heeft je dat vast ook al vaak laten weten. Misschien ben je er wel eens om uitgelachen. Dat geldt voor veel irrationele angsten, die door anderen niet gevoeld worden, zoals angst voor honden, katten, vogels, muizen, hoogtevrees, vliegangst, rijangst, angst voor water of noem maar op……. 

Je gaat situaties waarin je met je angst-object geconfronteerd kunt worden vermijden, waardoor je jezelf als beloning een beter gevoel geeft, maar daarmee eigenlijk voor jezelf nog eens extra bevestigt dat de angst die je voelt terecht is. Daardoor wordt de angst steeds erger en je wordt ook steeds meer beperkt in je bewegingsvrijheid en functioneren. Je wil er vanaf!! Dat kan met hypnotherapie. Tijdens een hypnosesessie sporen we de bron of de oorzaak van je angst op en halen de vervelende emotionele ‘lading’ ervan af, neutraliseren die.  Je ervaart geen angst, stress of afkeer meer en vooral: je hebt de controle over je leven terug.

Tijdens deze sessie kan ook EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) of IEMT (Integral Eye Movement Therapy worden toegepast.


Duur van de sessie: 1 tot 1,5 uur

Kosten: 135 euro