Hypnoseffect       - direct en effectief -


Ja maar... 


Ga ik rare dingen doen of zeggen? 

Nee hoor. Hypnose roept vaak associaties op met show en amusement, met een hypnotiseur die mensen rare dingen laat doen zonder dat ze daar controle over hebben. Allereerst ben ik geen show-hypnotiseur maar therapeut; ik handel in jouw beste belang en werk samen met jou aan de oplossing van je probleem. Je kunt niet gehypnotiseerd worden als je dat zelf niet wil en ik kan je absoluut niets laten doen of zeggen wat je niet wil. Je houdt ten alle tijde volledig de controle, hoort alles wat ik zeg.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden? 

In principe kan iedereen gehypnotiseerd worden. Je moet het alleen zelf willen en bereid zijn de suggesties van de therapeut zo goed mogelijk op te volgen. Het is wel zo dat het voor de één gemakkelijker is om een bepaalde hypnose-diepte te bereiken dan voor de ander. 

Is het niet eng of gevaarlijk? 

Een hypnosesessie is volkomen veilig: er is nog nooit iemand “in blijven hangen”. Zelfs als ik bijvoorbeeld bewusteloos zou neervallen terwijl jij diep in hypnose bent, gaat de hypnose in het ergste geval rustig over in slaap en word je na een tijdje vanzelf wakker. Cliënten spreken na afloop van een sessie eigenlijk altijd over een bijzonder fijne en mooie ervaring.

Wat wél kan is dat je na afloop van de sessie een lichte hoofdpijn krijgt of je wat licht in je hoofd voelt. Dat komt weinig voor, maar als dat gebeurt, helpt het om water te drinken. Ook kan tijdens de eerste week na de sessie het zogenaamde Herxheimer-effect optreden; het lijkt dan of je klacht zelfs wat verergerd is! Ook dit komt weinig voor, maar je lichaam verzet zich dan nog tegen de verandering die tijdens de hypnose is bewerkstelligd. Het moet nog wennen aan de nieuwe situatie. Eigenlijk is dit dus een teken dat de hypnose goed zijn werk heeft gedaan! Na 5-6 dagen is dit helemaal voorbij, dus verlies niet meteen de moed!

Werkt het altijd? 

Nee, niet altijd, garanties zijn niet te geven, zoals je ook nooit garanties krijgt van een arts of bij een medicijn. Het slagingspercentage bij hypnose is echter wel hoog (zo'n 85-90%). Ik geef wél de garantie dat ik mijn uiterste best doe. Als je zelf gemotiveerd bent, werkt de hypnose eigenlijk altijd omdat alle hypnose in feite zelfhypnose is: je doet het zelf, met mij als begeleider. Een geslaagde hypnose heeft uiteindelijk een blijvend resultaat, maar het kan voorkomen dat het effect op lange termijn toch gaandeweg wat vervaagt. Dan is met een nieuwe, herhaalde sessie weer snel het gewenste resultaat terug te halen. Wie eenmaal in hypnose is geweest, zal ervaren dat het elke volgende keer gemakkelijker is om de gewenste hypnosediepte te bereiken, ook als je voor een ander probleem komt. 


Staat je vraag er niet bij of heb je twijfels of hypnose iets voor jou is? Neem contact op via onderstaande knop.