Stress, depressie, burn-out en HSP
Tegenwoordig lijken stress, burn-out en depressie hand over hand toe te nemen. Er is sprake van hoge werkdruk, overprikkeling en onvermogen om tot rust te komen. Wanneer dit het geval is en langere tijd duurt heeft dit nadelige gevolgen voor je gezondheid en welbevinden.
Stress en burn-out: We zijn er goed in geworden om signalen van ons lijf te negeren, want we zijn immers druk-druk-druk. Al die goedbedoelde adviezen van "ontspannen" en "loslaten", de trucs van timemanagement, prioriteren en delegeren heb je al honderd keer gehoord, maar het lukt je niet om die ook werkelijk of effectief toe te passen. Tot je op het punt komt dat je lichaam niet meer meewerkt en reageert met allerlei klachten, zowel fysiek als psychisch. Je immuunsysteem en hormoonhuishouding worden aangetast, je raakt in een burn-out of ontwikkelt een depressie.
Een depressie heeft vaak niet één duidelijke oorzaak. Meestal speelt een combinatie van lichamelijke oorzaken, ervaringen en persoonlijke eigenschappen een rol, waarbij de ernst en duur van een depressie enorm kan verschillen. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welke aanpak het beste werkt voor jou. Dit kan bijv. het Simpson Protocol (zie behandelingen) zijn en meestal is ook meer dan één sessie nodig.
HSP: De enorme hoeveelheid prikkels die je dagelijks te verwerken krijgt, wordt je regelmatig te veel. Situaties en andere mensen vreten energie, putten je uit en zuigen je leeg. Je bent overgevoelig voor alle drukte, voor verwachtingen die je omgeving én jij aan jezelf stellen. De behoefte om grenzen te stellen en voor jezelf op te komen is groot, maar niet altijd gemakkelijk. Welke keuzes maak je? Hoe doe je dat dan?
De reguliere aanpak van deze problemen is vaak cognitieve therapie, waarbij vooral je bewuste brein wordt aangesproken om nieuwe strategieën en gedachten aan te leren. Dat is een effectieve aanpak, maar meestal wel een langdurig(er) traject.
Hypnose spreekt je onderbewustzijn aan, waarin al die belemmerende en ziekmakende overtuigingen zijn opgeslagen die ervoor zorgen dat je je tegen beter weten in tóch de ellende in werkt, tóch over je grenzen heen gaat, niet los kunt laten. Hypnose werkt snel en effectief en geeft je de controle terug.
Mocht je al in een regulier traject zitten, kan hypnose dit proces flink versterken en herstel versnellen. Combinatie van reguliere therapie en hypnose gebeurt echter bij voorkeur in overleg met de behandelend specialist of therapeut.
Duur van de sessie; 1 tot 1,5 uur, echter afhankelijk van de ernst van de klachten en eventuele samenwerking met andere behandelaar. Soms zijn meerdere sessies nodig.
Kosten: 135 euro per sessie.