Hypnoseffect       - direct en effectief -

 Over mij

Mijn naam is Petra van Bussel en ik heb vele jaren met veel passie en enthousiasme in het basisonderwijs gewerkt als intern begeleider en groepsleerkracht. De werking van het brein heeft me altijd gefascineerd, net als de relatie tussen gedachten, gevoelens en gedrag en hoe dit ook je welzijn en gezondheid beïnvloedt. Om die reden heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd zoals Remedial Teacher, Trainer Sociale Vaardigheden, Rots&Water, Schoolvideo-interactie Coach, Ik-leer-anders-trainer, dyslexie-coach enz. 

Bij toeval stuitte ik een keer op de Doc2 documentaire "Hypnose op recept" (zie ook downloads). Nuchter en kritisch als ik ben heb ik die met de nodige scepsis bekeken; haha, zo simpel kon het toch niet zijn? Maar gaandeweg raakte ik zó geïnteresseerd dat ik na afloop ging googelen naar meer informatie over hypnose. Zo kwam ik uit bij een instituut in Boxmeer waar ik de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut kon volgen en heb ik de sprong gewaagd; dit wilde ik wel eens meemaken! Al na de eerste lesdag kwam ik helemaal enthousiast thuis; wauw! Dat dit bestond en waarom wist ik dit niet eerder? Toen een mede-cursist mij tijdens een oefening zomaar van de pijn afhielp die ik al maanden had aan twee tennisarmen, heb ik na het behalen van het diploma ook nog verschillende masterclasses en specialisaties gevolgd, zoals o.a. Pijnreductie, Angst- en paniekstoornissen, Stressmanagement, IEMT. Voor de noodzakelijke achtergrondkennis over fysieke en psychische aandoeningen volgde ik ook nog de CPION-geaccrediteerde opleiding Psychosociale Basiskennis. 

Wat ik heb geleerd, wat ik zelf aan den lijve heb ervaren én wat ik bij cliënten heb zien gebeuren heeft mij volledig overtuigd van de enorme kracht van het brein. Wát een mogelijkheden en wat kun je in korte tijd enorm veel bereiken bij het behandelen of oplossen van problemen, zowel op het fysieke als psychische en emotionele vlak. En vooral: wat geweldig dat zoiets simpels als hypnose een grote positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van iemands leven!

Lichaam en geest vormen één geheel, zijn niet te scheiden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Dat is iets wat iedereen eigenlijk al weet of heeft ervaren. Als hypnose ervoor zorgt dat ze in volkomen balans zijn met elkaar, voel je je fit, krachtig en gezond en ben je ten volle in staat om je problemen op te lossen. Dat vind ik fantastisch om elke keer weer mee te maken: super gewoon!

HypnosEffect werkt voor jou en samen met jou, via verschillende technieken en werkwijzen in een sessie die volledig op jou en je probleem is afgestemd. Er wordt verander-werk op maat geleverd. Snel en effectief!  

Ook ben ik lid van SVP Gezondheid in Asten; een netwerkorganisatie van deskundige complementaire therapeuten uit Asten, Someren en Deurne. Elk lid heeft zijn eigen expertise, maar samen zorgen zij voor een veelzijdig en laagdrempelig maatwerk-aanbod als aanvulling op de reguliere zorg. Dit netwerk organiseert cursussen, lezingen, workshops en nog veel meer op het gebied van verbeteren van ieders gezondheid. Zie ook www.SVPGezondheid.nl.  


 Opleidingen: 

* Diploma internationaal Register Hypnotherapeut

* Diploma Psychosociale Basiskennis

* Hypnose-masterclass Simpson Protocol

* Hypnose-masterclass Jeffrey Stephens Protocol         

* Masterclass Hypnokids 

* Masterclass hypnose bij kinderen

* Masterclass Pijnreductie- hypnose     

* Diploma Consulent Virtuele Maagband 

* Masterclass Hypno-waving

* Masterclass Regressie-therapie

* Opleiding Yager Code® therapeut            

* Masterclass stressmanagement

* Masterclass chronische angst en angststoornissen

* Certificaat Practinioner IEMT