Hypnoseffect       - direct en effectief -

Pijnreductie

Pijn is vervelend, het stoort, het zeurt en kan je leven behoorlijk vergallen. Maar pijn heb je niet zomaar; het geeft een signaal en is een waarschuwing dat ergens in je lichaam iets aan de hand is. Dat vraagt dan om nader onderzoek of om behandeling.

Het pijnsignaal komt uit het brein en met hypnose kun je dit signaal onderscheppen en afleiden zodat de klachten verminderen. Dit is echter niet altijd het beste en sterk afhankelijk van de klacht. Je wil immers geen signaal onderdrukken dat bedoeld is als alarm voor direct ingrijpen! M.a.w.: klachten zoals bijv. migraine, tennisarm, wondpijn of fantoompijn zijn prima te behandelen, net zoals een heleboel andere klachten. Maar onverklaarbare – en nog niet nader onderzochte - pijn moet eerst door een arts onderzocht worden om een ernstiger, onderliggend probleem uit te kunnen sluiten, voordat hypnose toepast kan worden. Als uit zo'n onderzoek blijkt dat er niets ernstigs aan de hand is, kan hypnose echter een heleboel betekenen voor pijnreductie en verdoving. Het kan je helpen om hevige pijnklachten te verminderen of beheersbaar te maken. Er zijn speciale hypnosetechnieken die hierbij bijzonder goede resultaten laten zien.

Chronische pijn heeft vaak geen functie meer, maar je brein geeft bijvoorbeeld de pijnprikkel ‘uit gewoonte’ af of er is sprake van zenuwbeschadiging. De pijn vermindert je kwaliteit van leven, je conditie, je weerstand. Je slaapt slechter en je humeur verslechtert. Maar ook deze pijnklachten kunnen vaak flink verminderd worden. Zo kun je je pijnbeleving veranderen of beheersbaar maken, je kunt met hypnose pijnstillers sterker laten werken (de dosis blijft hetzelfde, maar werkt beter), en je kunt ook een zelfhypnose-techniek aanleren, waarmee je de eigen pijnklachten kunt behandelen als de pijn nog eens terugkeert.

Duur: van de sessie:  1 tot 1,5 uur

Kosten: 135 euro